Over ons

Over SintClusief

Het is mogelijk om via ons Sinten en Pieten in te huren die een coronaproof bezoekje komen brengen bij jou thuis, op school of op je werk. Wij zijn beschikbaar in heel Nederland. Liever videobellen met Sint en Piet? Dat kan nu ook!

Onze Sinten en Pieten hebben verschillende etniciteiten en worden niet zwart geschminkt. Wij proberen op deze manier een kinderfeest voor iéder kind te creëren. Een Sinterklaasfeest, maar dan inclusief.

in·clu·sief (bijwoord)
1. met insluiting van, met inbegrip van

De wereld, Nederland, wij mensen veranderen allemaal. Verandering hoort bij het leven. Het is dan ook niet vreemd dat tradities veranderen. Toch ligt deze vorm van verandering gevoelig bij velen. Omdat wij verandering als iets positiefs zien, hopen wij hieraan op een positieve wijze bij te dragen.

Kinderen zijn gevoelig, kwetsbaar en beïnvloedbaar, maar tegelijkertijd enorm begripvol, liefdevol en vaak snel tevreden met een leuk cadeautje of iets lekkers. Wij hebben er dan ook het volle vertrouwen in dat ieder kind kan genieten van een Sinterklaasfeest waar het niet uitmaakt hoe Sint en Piet er uitzien. Zolang het maar een feestje is! Wij willen dan ook graag dat alle kinderen zich veilig en geliefd voelen tijdens het vieren van dit kinderfeest. Kinderen die zich oncomfortabel voelen bij de karikatuur ‘Zwarte Piet’, willen wij de kans bieden om een Sinterklaasfeest te ervaren waar huidskleur geen kostuum is. Onze Pieten worden niet zwart geschminkt, maar roetvegen zijn optioneel. We snappen dat voor velen de Sint een witte oude man is en dat is bij ons ook zo, maar we kunnen ons voorstellen dat sommige gezinnen juist de voorkeur gegeven aan Sint met een andere huidskleur. Alle extra wensen kunnen tijdens boekingen doorgegeven worden en wij zullen ons best doen om daarin te faciliteren. 

SintClusief is een nieuw concept en is dit jaar, 2020, opgericht. Wij staan altijd open voor feedback, tips en support. 

Wij zijn niet aangesloten bij, of onderdeel van organisaties als ‘Kick Out Zwarte Piet’ of ‘Black Lives Matter’, maar onze visie en missie komen op vele vlakken overeen.

Goed doel
Helaas kun je als mens de wereld niet in je eentje veranderen. Wat je wel kunt doen is anderen met dezelfde visie steunen. Om deze reden doneren wij 10% van onze winst aan ‘The Black Archives’. Neem een kijkje op hun website voor meer informatie over hun projecten.

Sintclusief sinterklaas sint piet
sintclusief zwarte sint sinterklaas witte piet gekleurde piet

Bekijk ons aanbod!

Amy oprichter SintClusief sinterklaas voor ieder kind

Hi! Ik ben Amy...

Een wereld waar ieder kind eerlijke kansen krijgt, zich veilig en geliefd voelt, daar droom ik van. En ik dacht dat het wel handig zou zijn als er ook inclusieve Sinten en Pieten ingehuurd konden worden. 

Ik heb een achtergrond in marketing, communicatie en projectmanagement. Creatief bezig zijn in combinatie met plannen en regelen vind ik, meestal, heel leuk om te doen. Ook werk ik al meer dan tien jaar met veel plezier met kids. 

Helaas “vanzelfsprekend”, heb ook ik als kind negatieve ervaringen gehad met Zwarte Piet. Ik zal vast nog een uitgebreide blog hierover schrijven voor degene die hier meer over willen weten. Voor nu wil ik mij vooral focussen op het creëren van een Sinterklaasfeest waar ieder kind zich prettig bij voelt. 

Wil je hieraan meewerken of heb je leuke ideeën? Stuur ons vooral een berichtje!

Team

SINTEN & PIETEN GEZOCHT!

Zodra het team van Sinten en Pieten compleet is zullen wij ze hier voorstellen. 

Wij zijn nog op zoek naar een aantal Sinten en Pieten die het SintClusief team willen versterken. Kun jij je vinden in onze visie? Ben jij een zzp’er en heb je ervaring met werken met kinderen? Neem dan een kijkje bij onze vacatures!