Home » Nieuws » Een inclusief Sinterklaasfeest, waarom niet zo?

Een inclusief Sinterklaasfeest, waarom niet zo?

Amy oprichter SintClusief sinterklaas voor ieder kind

Het is nu mogelijk om Sinten en Pieten in te huren die een weerspiegeling zijn van de Nederlandse samenleving. Het uiterlijk van Piet is al jaren een discussie en het team van SintClusief hoopt een aanbod te creëren waar ieder kind zich tijdens het Hollandse feest prettig bij voelt. Een kinderfeest, maar dan inclusief en natuurlijk coronaproof.

Inclusiviteit
Een kinderfeest waar ieder kind zich comfortabel en geliefd bij voelt. Dit hopen wij te doen door een divers team samen te stellen. Een team van Sinten en Pieten met verschillende etniciteiten die niet zwart worden geschminkt, zegt Amy de Bruijn, oprichter van SintClusief. “Ik vond het feest als kind zijnde altijd super leuk. Het was alleen jammer dat het elk jaar weer overschaduwd werd met de negatieve opmerkingen en pesterijen waar ik rond deze periode mee te maken kreeg”. Genoeg motivatie om een mooie middenweg te creëren.

SintClusief heeft besloten om een deel van de opbrengsten te doneren aan Black Archives. Een organisatie die onderbelichte zwarte geschiedenis, kunst en literatuur verzameld, bewaard en tentoonstelt.

Maatregelen corona
Tijdens de bezoeken van Sint en Piet worden de richtlijnen van het RIVM gehanteerd. Bij het aanvraagformulier wordt gevraagd of er nog extra wensen zijn waar zij rekening mee kunnen houden. Een fysiek bezoekje van Sint en Piet blijft natuurlijk het leukst, maar ook via de digitale platformen hebben zij een weg gevonden. ‘Zoompiet’ is in het leven geroepen en je kunt nu ook videobellen met Sinterklaas.

Extra Sinten en Pieten gezocht!
SintClusief is nog op zoek naar Sinten en Pieten. Via www.sintclusief.nl/vacatures kun je je melden als Sint of Piet, ongeacht je huidskleur, gender, geloofsovertuiging of lichaamsbouw. Iedereen is welkom, zoals een feest hoort te zijn.